Contenido principal

Mort i supervivència nacional < Tornar

Aquest servei permet sol·licitar, per Registre electrònic, les prestacions nacionals de viduïtat, orfandat i auxili per defunció. Qualsevol dels accessos disponibles us dirigirà al portal La teva Seguretat Social per autenticar-vos.

Sobre aquest tràmit

A qui va adreçat

A persones que vulguin sol·licitar una o diverses prestacions nacionals de mort i supervivència de viduïtat, orfandat o auxili per defunció.

Què permet fer

  • Presentar una sol·licitud per Registre Electrònic d'una o diverses prestacions nacionals de mort i supervivència (viduïtat, orfandat o auxili per defunció).
  • Annexar documentació.

Què es necessita per fer-ho

  • Una vegada identificat a La teva Seguretat Social, en l'apartat "Família", prémer "Defunció de la teva parella, progenitor o familiar".
  • Introduir la informació sol·licitada per fer la sol·licitud.
  • Annexar els documents que s'indiquin.

Cal tenir en compte

Una vegada finalitzat el procés d'emplenament, s'indicaran els documents que cal presentar, els quals es podran adjuntar electrònicament.

Pròxims passos

Una vegada fet el tràmit, rebreu un “justificant de recepció” en format PDF.

Si no rebeu el missatge de confirmació o rebeu un missatge d'error o deficiència de la transmissió, s'haurà  de fer la presentació en un altre moment o utilitzar altres mitjans.

L’INSS enviarà la resolució de la sol·licitud al domicili de l’interessat.

Podeu consultar la situació en què es troba el tràmit de la prestació sol·licitada a través del servei "Les teves Gestions" del portal personal "La teva Seguretat Social", al qual podreu accedir des del mateix portal o des d'aquesta Seu electrònica.

Per accedir a aquest servei, comproveu els requisits tècnics necessaris.

Accés al servei

Complementary Content
${loading}