Contenido principal

Oblit de contrasenya < Tornar

En cas d'oblit o bloqueig de la contrasenya, es pot recuperar a través d'aquest servei.

Sobre aquest tràmit

A qui va adreçat

Ciutadans donats d'alta a Cl@ve permanent (usuari i contrasenya) que hagin oblidat la seva contrasenya o per als qui aquesta contrasenya hagi quedat bloquejada pel fet de superar-se el nombre màxim de 5 intents d'autenticació fallits.

Què permet fer

Mitjançant aquest servei es pot tornar a crear la contrasenya d'accés.

Què es necessita per fer-ho

Per tornar a crear una contrasenya nova cal accedir al servei d'Oblit de contrasenya on es demanarà que s'introdueixi l'usuari (el DNI o NIE) i el codi d'activació que es va subministrar en l'acte de registre. Per aportar més seguretat al procés, també es fa una pregunta senzilla de comprovació del fet que s'està tractant amb una persona física (captcha).

Si les dades són correctes, el sistema enviarà a l'usuari un SMS amb un codi numèric d'un sol ús (One Time Password, OTP) que haurà de teclejar en el camp del formulari corresponent. Si és correcte, el sistema permetrà establir la contrasenya que es prefereixi, sempre que compleixi unes característiques mínimes de seguretat. Aquesta contrasenya serà la que s'haurà d'utilitzar, d'ara endavant, cada vegada que un servei d'administració electrònica la sol·liciti.

Cal tenir en compte

Tots els camps marcats amb (*) són obligatoris.

La contrasenya ha de complir una sèrie de condicions mínimes:

 • No pot contenir nom, cognoms o DNI.
 • La longitud mínima és de 8 caràcters i pot tenir tots els caràcters que siguin necessaris.
 • Si la contrasenya conté menys de 16 caràcters, ha de complir, com a mínim, 3 de les 4 condicions següents: Tenir almenys una lletra majúscula, tenir almenys una lletra minúscula, tenir almenys un dígit o tenir almenys un dels caràcters següents: ¡!$€%&@/\\()=?¿*[];,:._-+<>

Si s'introdueix malament el codi OTP més de 3 vegades, s'avisarà d'això i s'haurà de començar de nou des del principi el servei d'Oblit de contrasenya.

Si es té qualsevol problema amb aquest servei, cal posar-se en contacte amb el 060.

Per accedir a aquest servei, comproveu els requisits tècnics necessaris.

Accés al servei

 • Certificats
  electrònic
 • Usuari +
  Contrasenya
  Usuari +
  Contrasenya (Cl@ve
  permanente)
 • Cl@ve
 • Sense
  certificat
 • Via SMS
Complementary Content
${loading}