Valore esta pàgina
Valore este contingut

Contenido principal

Cl@ve: gestió de contrasenyes < Tornar

Cl@ve és un sistema orientat a unificar i simplificar l'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics. El seu objectiu principal és que el ciutadà es puga identificar davant de l'Administració mitjançant claus concertades (usuari més contrasenya), sense haver de recordar claus diferents per a accedir als diferents servicis.

Es tracta d'una plataforma comuna per a la identificació, l'autenticació i la firma electrònica, un sistema interoperable i horitzontal que evita a les Administracions Públiques haver d'implementar i gestionar els seus propis sistemes d'identificació i firma i als ciutadans haver d'utilitzar mètodes d'identificació diferents per a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

El sistema Cl@ve va ser aprovat per Acord del Consell de Ministres, en la reunió del 19 de setembre del 2014, i les seues condicions d'utilització són determinades per la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Respecte de les claus concertades, Cl@ve admet dos possibilitats d'ús:

  • Cl@ve ocasional (Cl@ve PIN): sistema de contrasenya de validesa molt limitada en el temps, orientat a usuaris que accedixen esporàdicament als servicis, que es correspon amb el sistema PIN24H de l'AEAT.
  • Cl@ve permanent: sistema de contrasenya de validesa duradora en el temps, però no il·limitada, orientat a usuaris habituals. Es correspon amb el sistema d'accés mitjançant usuari i contrasenya, reforçat amb claus d'un sol ús per SMS, als servicis de Seguretat Social. Este sistema serà, a més, el que permetrà l'accés al ciutadà a la firma en núvol.

Respecte d'esta última modalitat d'ús, perquè es puga establir la contrasenya, cal disposar primer d'un Codi d'Activació, per a la qual cosa cal registrar-se en el sistema presencialment a qualsevol oficina de registre de Cl@ve o bé telemàticament amb certificat digital reconegut. En este apartat es mostren els diferents servicis disponibles relacionats amb Cl@ve permanent per a la gestió de contrasenyes i l'activació o baixa d'usuaris.

Es pot ampliar esta informació a la pàgina oficial de Cl@ve

Modo de visualización: /
Complementary Content
${loading}