Contenido principal

Autocàlcul de la pensió de jubilació < Tornar

Este servici permet efectuar un càlcul aproximat de la quantia de la futura pensió de jubilació.

Sobre este tràmit

A qui va dirigit

A tots els ciutadans.

Què permet fer

Efectuar un càlcul aproximat de la quantia de la futura pensió de jubilació, excepte en el cas del Règim Especial del Mar, a causa de les seues peculiaritats.

Què es necessita per a fer-ho

Introduir les dades que es van requerint. En determinats casos es disposa d'una opció d'"ajuda" amb explicacions per al seu correcte ompliment. Entre les dades requerides, cal introduir els períodes d'alta en la Seguretat Social, així com les bases de cotització dels últims anys. Si no se'n disposa o si cal informació complementària, per a fer el càlcul de la pensió de jubilació  serà necessari prèviament:

Sol•licitar l'informe de vida laboral i l'informe de bases de cotització, que es poden obtindre per les vies següents:

Cal tindre en compte

El servici funciona exclusivament amb les dades que introduïsca l'usuari, per la qual cosa en cap cas el resultat que s'obtinga no podrà generar drets ni obligacions en matèria de Seguretat Social.

Si s'ha cotitzat durant els anys exigibles per al càlcul de la base reguladora, en funció de la data de la jubilació, per base màxima o mínima, no es necessita informació addicional sobre bases de cotització perquè el programa incorpora estes bases automàticament.

D'acord amb les dades introduïdes, el sistema determinarà:

 • El règim de Seguretat Social pel qual es reconeix la jubilació.
 • La base reguladora de la pensió (que es calcula en funció de les bases de cotització introduïdes pel ciutadà; el sistema actualitza estes bases automàticament amb l'Índex de Preus al Consum real per a estimar una jubilació fins a dos anys de vista i amb índexs del 2% anual per a estimar una jubilació a tres anys o més de vista).
 • El percentatge aplicable a la base reguladora (que es calcula en funció de l'edat legal d'accés a la jubilació ordinària que en cada cas corresponga i del període de cotització acreditat).

Esta aplicació treballa totes les modalitats de jubilació excepte la Jubilació Parcial; també detecta les condicions en les quals la legislació anterior és d'aplicació i fa el càlcul corresponent.

Pròxims passos

Una vegada introduïdes les dades requerides i fets els càlculs, s'obté un informe detallat amb l'import estimat de la pensió resultant, que té caràcter informatiu i no genera drets.

Per a accedir a este servici, comprove els requisits tècnics necessaris.

Accés al servici

 • Certificat
  digital
 • Usuari +
  Contrasenya
  Usuari +
  Contrasenya (Cl@ve
  permanente)
 • Cl@ve
 • Sense
  certificat
 • Via SMS
Complementary Content
${loading}