Contenido principal

Assistència sanitària: Consulta del dret i emissió del document acreditatiu del dret < Tornar

Este servici permet consultar i obtindre el document que acredita el dret a l'assistència sanitària pública. Els accessos amb identificació ("Certificat digital" o "Cl@ve-usuari contrasenya") el dirigiran al portal La teua Seguretat Social per a autenticar-se.

Sobre este tràmit

A qui va dirigit

A persones que vullguen comprovar si tenen dret a l'assistència sanitària pública com a assegurats o com a beneficiaris d'un assegurat.

Què permet fer

  • Comprovar la condició d'assegurat o beneficiari del dret a l'assistència sanitària pública.
  • Obtindre el document que acredita el dret a l'assistència sanitària pública.

Què es necessita per a fer-ho

Si hi accedix amb identificació, se'l dirigirà a La teua Seguretat Social i a l'apartat "Assistència sanitària" haurà de polsar "Baixa certificat".

Si hi accedix sense identificar-se, haurà d'omplir la informació que sol·licite l'aplicació. Si vol obtindre el document acreditatiu del dret a assistència sanitària pública, indique-ho a l'apartat corresponent.

Cal tindre en compte

El certificat obtingut acredita el dret com a assegurat o beneficiari.

Si hi accedix sense identificació, el servici indicarà si la persona consultada es troba en una de les situacions següents:

  • Té dret a assistència sanitària com a assegurat o beneficiari. En este cas, pot obtindre el certificat corresponent.
  • No es localitza la persona consultada; en este cas, s'indiquen els possibles motius pels quals això es produïx i les actuacions que s'han de fer en cada cas.

Pròxims passos

Si hi accedix sense identificació, una vegada omplides les dades requerides, se li assignarà un número de referència amb el qual haurà de tornar a entrar al servici en un període de temps no inferior a 15 minuts per a obtindre la informació. No obstant això, si facilita la seua adreça electrònica, també rebrà la resposta per esta via.

La informació estarà disponible en el servici per a la seua comprovació, a través del número de referència facilitat, durant 30 dies.

Per a accedir a este servici, comprove els requisits tècnics necessaris.

Accés directe a tràmits

Complementary Content
${loading}