Contenido principal

Assistència sanitària: Consulta del dret i emissió del document acreditatiu del dret < Tornar

Aquest servei permet consultar i obtenir el document que acredita el dret a l'assistència sanitària pública. Els accessos amb identificació ("Certificat digital" o "Cl@ve-usuari contrasenya") us dirigiran al portal La teva Seguretat Social per autenticar-vos.

Sobre aquest tràmit

A qui va adreçat

A persones que vulguin comprovar si tenen dret a l'assistència sanitària pública com a assegurats o com a beneficiaris d'un assegurat.

Què permet fer

  • Comprovar la condició d'assegurat o beneficiari del dret a l'assistència sanitària pública.
  • Obtenir el document que acredita el dret a l'assistència sanitària pública.

Què es necessita per fer-ho

Si hi accediu amb identificació, se us dirigirà a La teva Seguretat Social i en l'apartat "Assistència sanitària" haureu de prémer "Baixa certificat".

Si hi accediu sense identificar-vos, haureu d'emplenar la informació que sol·liciti l'aplicació. Si voleu obtenir el document acreditatiu del dret a assistència sanitària pública, indiqueu-ho en l'apartat corresponent.

Cal tenir en compte

El certificat obtingut acredita el dret com a assegurat o beneficiari.

Si hi accediu sense identificació, el servei indicarà si la persona consultada es troba en una de les situacions següents:

  • Té dret a assistència sanitària com a assegurat o beneficiari. En aquest cas, pot obtenir el certificat corresponent.
  • No es localitza la persona consultada; en aquest cas, s'indiquen els possibles motius pels quals això es produeix i les actuacions que s'han de fer en cada cas.

Pròxims passos

Si hi accediu sense identificació, una vegada emplenades les dades requerides, se us assignarà un número de referència amb el qual haureu de tornar a entrar al servei en un període de temps no inferior a 15 minuts per obtenir la informació. No obstant això, si faciliteu la vostra adreça electrònica, també rebreu la resposta per aquesta via.

La informació estarà disponible en el servei per a la seva comprovació, a través del número de referència facilitat, durant 30 dies.

Per accedir a aquest servei, comproveu els requisits tècnics necessaris.

Accés directe a tràmits

Complementary Content
${loading}