Contenido principal

Assistència sanitària. Sol·licitud de reconeixement del dret (per a beneficiaris) < Tornar

Aquest servei permet, a un titular del dret a l’assistència sanitària, sol·licitar la inclusió de beneficiaris/àries. Qualsevol dels accessos disponibles us dirigirà al portal La teva Seguretat Social per autenticar-vos.

Sobre aquest tràmit

A qui va adreçat

A persones que tinguin reconegut el dret a l’assistència sanitària com a titular i que necessitin incloure com a beneficiaris seus una altra persona que no té dret a l’assistència sanitària.

Què permet fer

  • Si el beneficiari és un fill menor de tres mesos, es reconeixerà automàticament el dret a l’assistència sanitària i podreu baixar l’acreditació del dret.
  • Si el beneficiari no és un fill menor de tres mesos, es farà una sol·licitud per registre electrònic perquè se’n tramiti la inclusió i podreu baixar el justificant de la sol·licitud.

Què es necessita per fer-ho

  • Una vegada identificat a La teva Seguretat Social, en l'apartat "Assistència sanitària”, prémer "Afegeix beneficiari nou".
  • Emplenar la informació sol·licitada.

Cal tenir en compte

En cas que el beneficiari per incloure sigui un fill menor de tres mesos, el reconeixement del dret és automàtic i immediat. Finalitzat el procés,  podreu obtenir l’acreditació del dret del beneficiari.

En cas contrari, s’emetrà una sol·licitud per registre electrònic perquè sigui tramitada a la Direcció Provincial de la província on el sol·licitant tingui el domicili registrat en afiliació. Finalitzat el procés, s’emetrà un justificant de la sol·licitud efectuada.

Pròxims passos

Si no rebeu el missatge de confirmació o rebeu un missatge d'error o deficiència de la transmissió, s'haurà de fer la presentació en un altre moment o utilitzar altres mitjans.

Per accedir a aquest servei, comproveu els requisits tècnics necessaris.

Accés directe a tràmits

Complementary Content
${loading}