Contenido principal

Assistència sanitària. Sol·licitud de reconeixement del dret (per a beneficiaris) < Tornar

Este servici permet, a un titular del dret a l’assistència sanitària, sol·licitar la inclusió de beneficiaris/àries. Qualsevol dels accessos disponibles el dirigirà al portal La teua Seguretat Social per a autenticar-se.

Sobre este tràmit

A qui va dirigit

A persones que tinguen reconegut el dret a l’assistència sanitària com a titular i que necessiten incloure com a beneficiari seu una altra persona que no té dret a l’assistència sanitària.

Què permet fer

  • Si el beneficiari és un fill menor de tres mesos, es reconeixerà automàticament el dret a l’assistència sanitària i podrà baixar l’acreditació del dret.
  • Si el beneficiari no és un fill menor de tres mesos, es farà una sol·licitud per registre electrònic perquè se’n tramite la inclusió i podrà baixar el justificant de la sol·licitud.

Què es necessita per a fer-ho

  • Una vegada identificat a La teua Seguretat Social, a l'apartat "Assistència sanitària", polsar "Afegir beneficiari nou".
  • Omplir la informació sol·licitada.

Cal tindre en compte

En cas que el beneficiari a incloure siga un fill menor de tres mesos, el reconeixement del dret és automàtic i immediat. Finalitzat el procés,  podrà obtindre l’acreditació del dret del beneficiari.

En cas contrari, s’emetrà una sol·licitud per registre electrònic perquè siga tramitada a la Direcció Provincial de la província on el sol·licitant tinga el domicili registrat en afiliació. Finalitzat el procés, s’emetrà un justificant de la sol·licitud efectuada.

Pròxims passos

Si no rep el missatge de confirmació o rep un missatge d'error o deficiència de la transmissió, s'haurà de fer la presentació en un altre moment o utilitzar altres mitjans.

Per a accedir a este servici, comprove els requisits tècnics necessaris.

Accés directe a tràmits

Complementary Content
${loading}