Contenido principal

Targeta Sanitària Europea (TSE) < Tornar

Aquest servei permet fer la sol·licitud o la renovació de la Targeta Sanitària Europea (TSE).

Sobre aquest tràmit

A qui va adreçat

A titulars del dret a l'assistència sanitària i beneficiaris a càrrec seu que compleixin els requisits exigits per la legislació espanyola i pels Reglaments Comunitaris de Seguretat Social.

Què permet fer

Si hi accediu amb identificació, podreu sol•licitar o renovar la Targeta Sanitària Europea (TSE) per al titular del dret a l'assistència sanitària i per als seus beneficiaris. A més, podreu consultar si teniu una TSE vigent.

Si hi accediu sense identificació, podreu sol•licitar o renovar la Targeta Sanitària Europea (TSE) només per al titular del dret a l'assistència sanitària i consultar l'estat d'una sol•licitud o renovació de TSE.

Què es necessita per fer-ho

Si hi accediu amb identificació, se us dirigirà a La teva Seguretat Social i en l'apartat "Assistència sanitària" haureu de prémer "Demana targeta sanitària europea" i podreu indicar el domicili on voleu rebre la targeta.

Si hi accediu sense identificar-vos, heu d'emplenar la informació que sol•licita l'aplicació i tenir actualitzat el domicili que figura a la base de dades de la Seguretat Social, ja que ha de coincidir amb el domicili real. 

Cal tenir en compte

Estats on és vàlida la TSE: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

La TSE no és vàlida quan el desplaçament tingui la finalitat de rebre tractament mèdic, ja que en aquest cas és necessari que l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) o l'Institut Social de la Marina (ISM) emetin el formulari corresponent, previ informe favorable del Servei de Salut.

En alguns casos, s'haurà d'assumir una quantitat fixa o un percentatge de les despeses derivades de l'assistència sanitària en les mateixes condicions que els assegurats de l'Estat de destinació. Aquests imports no són reintegrables.

Per ampliar informació podeu consultar l'adreça d'Internet https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1021&langId=es.

La TSE és vàlida des de la data de la seva recepció fins a la data de caducitat indicada. La utilització de la TSE durant el seu període de validesa es troba condicionada al fet que el seu titular continuï complint els requisits que van donar lloc a la seva obtenció. Si passa altrament, les despeses que s'originin poden ser reclamades en concepte de prestacions indegudes, d'acord amb el que preveu l'article 76 del Reglament (CE) 883/04.

Alguns assegurats no poden obtenir la TSE a través d'aquest servei d'Internet, com ara:

  • Els perceptors de prestacions d'atur i els seus beneficiaris.
  • Els assegurats que tenen reconegut el dret a assistència sanitària com a persones residents a Espanya o els que han esgotat les prestacions d'atur.
  • Els beneficiaris de nacionalitat no comunitària amb NIE i
  • Tots aquells assegurats que hagin de presentar documentació per exportar el dret a assistència sanitària.

En aquests casos, s'hauran de personar en qualsevol CAISS de l'INSS i sol•licitar cita prèvia o a les Direccions Provincials o Locals de l'ISM, en el cas dels titulars del Règim Especial de Treballadors del Mar

Pròxims passos

La TSE s'enviarà en un termini no superior a 10 dies:

  • Al domicili indicat, si hi heu accedit amb identificació.
  • Al domicili que figuri a les bases de dades de la Seguretat Social, si no us heu identificat.

Per accedir a aquest servei, comproveu els requisits tècnics necessaris.

Accés al servei

Complementary Content
${loading}